Gammel olabukse får nytt liv

8

Noe jeg har begynt med en del i det siste, er å klippe klærne mine. Jeg klipper t-skjortene fordi jeg syns de er for stramme i halsen, klipper tightsene fordi jeg vil ha de kortere. Og nå har jeg klippet en av olebuksene mine.Sånn så den ut i starten. Det eneste jeg egentlig likte med bukse, var fra låra og opp. Jeg er ikke så veldig fan av fabrikklagde hull på buksene, eller når den er strammet inn nederst, så jeg brukte nesten aldri denne buksa uansett. Og jeg hadde ingen denimshorts jeg kunne bruke ute når det ble litt varmere. Så, jeg tenkte; "Hvorfor ikke?". Også klippet jeg den til shorts.
Hey, hey, tusjflekk på rumpa?

Jeg liker den! Kan hende jeg klipper den enda litt kortere etterhvert, får se. Men hvis dere skal klippe olabuksene eller tightser o.l, vil jeg annbefale og klippe litt etter litt. Klipp av litt mindre enn det du tror du trenger og prøv den på før du klipper mer, for lengden er anderledes på enn når du sitter med den i hånda. Jeg har ikke gjort den, og enkelte av tighsene jeg klippet ble seendes ut som truser.

Har du gjort det før?

MINE 10 BLOGGTIPS - hva skal en blogg ha for at jeg skal lese den?

8


Det som kanskje er noe av det viktigste er headeren. Det er det første folk legger merke til når de kommer inn på bloggen din, og det er sånn de kjenner igjen bloggen. Headeren gir leserne et førsteintrykk om hvordan bloggen din er, og som alle vet er førsteintrykket viktig.

Det jeg ser på som en fin/bra header er en som kanskje er litt anderledes, en som ikke er som alle andre sin og som man lett kjenner igjen. Det må være god kvalitet på bildet. og jeg liker best nærbildet av annsiktet til den som skriver bloggen. I tilegg så burde den være oversiktlig og forholdsvis enkel, men likevel ikke kjeddelig.


Det andre folk legger merke til er designet. Da foretrekker jeg et lyst og fint design, som står i stil med headeren og personligheten til bloggeren. Og på design gjelder "det enkle er ofte det beste" ikke for mye rare greier som skal være overalt og tar fokuset vekk fra selve bloggen. Og for all del, velg lyse farger, jeg rett og slett hater blogger med svart bakgrunn. Men du trenger ikke nødvendigvis ha kritthvit. Kremfarget, lyse farger av rød, blå, gul osv, jordfarger som brun, grå og beige er også fint!
Hvis du, sånn som meg, er kjempedårlig med design og HTML koder, får du forsøke å finne noen som kan hjelpe deg med det eller bruke et gratis design. 


På blogger jeg ikke har vært innom før, ser jeg alltid på bildene før jeg begnner å lese det som står. Da ser jeg ofte etter bra kvalitet først og fremst. Selvfølgelig har ikke alle råd til et speilrefleks så de har gode bilder å legge ut på en blogg, men på en annen side på er det heller ingen som har lyst til å se på bilder som er tatt med webcamera heller.

Dersom man skal blogge er det også en fordel å være en "god fotograf". Hvertfall sånn at du ser hva som passer og ikke. At det man skal få frem på bildet står i fokus og dekker hele bildet så det ikke er masse rundt som tar fokuset vekk, og at man vet litt om hvilke vinkler som egner seg å ta bilde fra.Noe jeg syns er ganske viktig hvertfall, er så bestemme hva slags tema bloggen din skal ha. Skal det være sminkeblogg, humorblogg, mammablogg, hverdagsblogg, fotoblogg, you name it? Du trenger ikke nødvendigvis å gjøre dette, men da blir det automatisk en hverdagsblogg. Men dersom du velger et tema, så hold deg litt til det hele tiden. Hvis du har en moteblogg skal du ikke skrive om hva du hadde til middag, og hvis du har kun fotoblogg skal du ikke skrive hvilken farge du har på sokkene.

For å ta noen eksempler. Min blogg er en normal hverdagsblogg, i tilegg til at jeg skriver om trening og legger ut fotografier jeg har tatt. 3 in 1, kind of. Mens Caroline Maria har en hverdagsblogg og fotoblogg, og holder seg til det. Så da vet man alltid hva man får.
Skrivemåten er helt klart en viktig del av å få en bra blogg. Man burde ha et bredt ordforråd, slik man klarer å skrive litt variert selvom du kanskje skriver om samme tema. Da slipper leserne bare høre de samme ordene fra dag en gang til fordi du ordlegger den anderledes.  Sånn som lærer skriver som kommentar etter å ha rettet norsktentamen din, "varier språket". For det er ingen som vil lese det samme om og om igjen.
Selvom du har bestemt deg for hva slags type blogg du skal ha, betyr ikke det at du kun har fem forskjellige innlegg det er mulig å skrive. Som på en vanlig hverdagsblogg, som er helt klart den mest vanlige, har du uendelig mange muligheter. Du kan skrive om alt fra dagen din, til kjeledyret ditt, til innkjøp og uendelig med forskjellige videoblogger. Det gjelder bare å bruke fantasien og finne ut hva akkurat du kan og vil skrive om. Og hvis du har lite inspirasjon kan du besøke andre blogger, eller hvis du har klart å få en del faste lesere alt, kan du prørre om hva de vil lese!Den sier vel stort sett seg selv. Dersom du ikke blogger, får du ikke lesere. Det er sp kjedelig gå besøke en blogg som  fortsatt ikke har blogget. Man har selvfølgelig ikke alltid like god tid til å blogge hele tiden, det har jeg erfart selv. Men ca to-tre ganger om dagen er passe.
Jeg lover deg, det finnes ikke noe mer irriterende enn folk som reklamerer for sin egen blogg. Som skriver ting som "Hei, fin blogg. Kommentere min?" Alle skjønner da at du ikke nødvendigvis syntes bloggen var noe fin i det hele tatt, og du bare skriver det samme rundt på masse random blogger i håp om usle 20 ekstra besøkende den dagen. 

Så, newsflash alle sammen. Det er ingen som vil besøke bloggen din dersom du tigger, ber eller smisker om det. Det som funker derimot, er å skrive en litt mer meningsfull kommentar som vil bli lagt litt mer merke til. Da vil personen mest sannsnlig kommentere tilbake. Det er hvertfall sånn med meg, jeg besøker aldri de som reklamerer, og jeg vet jeg ikke er alene om det!
Det som ofte får meg til å bli fast leser en blogg, er hvis de har en liten ting på sin blogg som man ikke finner på andre blogger. En ting som er spesielt ved deg, som du tar med inn i bloggen og legger litt vekt på. Det kan så og si være hva som helst. Er du veldig interessert i mote kan man skrive om det, er man flink med sminke kan man ha masse sminketips og videoer, kan man synge kan man legge ut videoer, er man flink til å ta bilder så viser man jo gjerne sine fineste fotografier til folk.

Det er vel ikke så vanskelig å gjette hva jeg har valgt? Her er det cheerleading for alle penga. Og det er derfor jeg gjetter på at jeg har fått noen faste lesere, for det er fortsatt ikke alle steder hvor cheerleading har blitt helt "vanlig". Det er ikke hver dag man ser folk gå ned i spagaten, bli kastet flere meter opp i været eller løftet opp av andre mennesker. I tilegg syntes andre cheerleadere det er gøy å se hvordan det er hos andre lag i landet. Jeg syntes hvertfall det er kjempegøy!
Og sist men ikke minst, så blogg fordi du vil. Den dagen du blogger kun for å komme på topplisten, bli sponset og kjent for å være en toppblogger. Da er det etter min mening på tide å slutte. For jeg synstes ikke blogging skal handle om godene, men det å få dele sine meninger, erfaringer, bilder og ord. Blogg er et sted for å kunne uttrykke seg, og la andre få se og lese det. Og dersom du har blogget lenge og begynner å gå lei, slutt eller ta deg en kort pause.


Så, da har dere en liten oppskrift på hvordan en bra blogg ser ut i mine øyne. Men sånt er smak og behag, og du har kanskje helt andre meninger enn det jeg har. Vel, dette er hvertfall dette jeg ser etter.
Hva skal til for at du skal lese en blogg?

Nice krøllz på 1-2-3 !

11

Det var noen som spurte sist gang jeg hadde krøller, om hvordan jeg hadde gjort det. Og det er jo så utrolig enkelt, så da tenkte jeg kunne vise dere som ikke vet om det.

1. Vask håret på kvelden. Og mens det fortsatt er vått - del håret inn i tre ca. like store deler.


2. Flett håret i hodebunnsflette/fiskeflette/hva enn du kaller det.


3. Sov med flettene om natten og ta dem ut på morgenen igjen. Og voilà, you got krøllz !
Og selv etter en skoledag, er krøllene der enda. Kanskje ikke på alle, men håret mitt former seg lett.


Veldig kjekt hvis du (som meg) har veldig dårlig tid på morgenen. For man trenger nesten ikke fikse håret noe som helst, når det har fikset seg selv i løpet av natten :-)

Har du gjort dette før?
Fortsett å stem på meg HER, snart 100 stemmer. Hihi.

Ting å gjøre når man er syk

5

(Emma holder på å fikse designet, det er ikke helt ferdig!)
Når man er langvarig syk kan dagene virke endeløse og sinnsykt kjedelige. Jeg har vært syk i 8 dager nå, og det føles som jeg har vært det i en evighet. Men jeg har funnet et par tidsfordriv til dere som kanskje kan være til hjelp neste gang du er syk!


Nå har du sjangsen til å gjøre noe du ellers aldri har hatt tid til, eller har giddi. Du kan sette deg ned under et pledd med en stor kopp te og lese en god bok. Det er utrolig hvor fort tiden går hvis du har funnet en bok du liker. Jeg har ikke lest så mange bøker, så jeg har fortsatt bare de gode gamle å annbefale - Perfekt kjemi og dødslekene.


Nesten ikke vits å foreslå det, for alle gjør det vel? Men når man har sett en film, så har plutselig 1,5 time av dagen gått bort, ser du en til har du fordrevet 3 timer - effektivt!


Denne kommer faktisk fra noe Amund kommenterte, og det var i grunn ganske lurt. Du kan sette deg et mål, noe du skal klare når du har blitt frisk igjen. Du kan lære deg å snake kinesisk eller japansk, kneskure hele huset eller spise 10 pakker med kjeks. Okei, det var ikke seriøse forslag, men som Amund sa; Du kan for eksempel lære å tegne, runde super mario galaxy eller lese Sult på 5 forskjellige språk.


Det er utrolig hvor mye bedre du føler deg av å bare spise litt. Du får i deg litt energi med èn gang, blir kvikkere og føler deg rett og slett bedre. Og hvis du da får moren din til å lage favorittmaten din og du får servert den på et sølvfat, da smaker det jo bare litt ekstra godt!

Kjører en liten Emma der, sorry. Men du må ikke ligge hele dagen og tenke på at du har det så fælt og at du egentlig kommer til å dø av detta. Da vil tiden fram til du blir frisk virke enda lengre. Tenk at dette ikke er det værste som kunne skje og se det positive i det. Er du litt skolelei får du jo fri fra det et par dager, du slipper å gjøre så mye husarbeid, folk henter ting til deg og du slipper å lage middag. Great!


Den jeg syns er best av alle! Få noen til å komme å holde deg litt med selskap mens du ligger hjemme og syns skikkelig synd på deg selv. Det er alltid koselig at noen kommer en tur. Også kan du få referat om alt som foregår ute i sivilisasjonen mens du ligger hjemme under dyna.


Dette ble kanskje litt likt "ukas tips" som Emmamartinee pleier å ha, men jeg kom ikke på noen annen oversiktlig måte å få skrevet dette på. But it's not the end of the world :-)

Hva pleier du å gjøre når du er syk?
Husk å stille spørsmål stil spørsmålsrunden HER!

Avklipte t-skjorter!

8

Istad fant jeg en pologenser som jeg har fått av Tonje for en stund siden. En sånn med høy hals, noe som jeg ikke er fan av i det hele tatt. Eller rettere sagt, jeg hater det. Klarer ikke gå med det og syns det er ekkelt. Så da fikk jeg den geniale ideen om at jeg bare kunne klippe vekk halsen.

Husk at jeg er syk på bildene, og ikke akkurat har pyntet meg!

Et litt stivt smil der, ja. Men altså, sånn så den ut før..

Og sånn ble den etterpå. Likte den mye bedre etterpå, og nå kommer jeg nok til å bruke den til og med. Selvom jeg klarte å klippe den litt skeivt, men det går nok fint.
Fikk også lyst til å gjøre det på noen plagg til..

Det funker veldig bra på t-skjorter som begynner å bli litt trange under armene. Kjekt når favoritt t-skjorta begynner å bli for liten, så kan man få brukt den litt til.

Men det kan være greit å bruke en ordentlig stoffsaks. Jeg brukte bare den jeg hadde på rommet, som ikke var så veldig bra, så de ble ikke like fint klipt overalt. Menmen, vi later som om det er meningen at de skal være sånn!

Har du noen gang prøvd det?

HVORDAN LAGE CHEERSLØYFER!

22

I går lagde vi som sagt noen sløyfer. Jeg tenkte jeg kunne vise dere hvordan vi lagde dem. Selvom de som har nytte av å vite det sikkert allerede veit det. Men here goes:

Først velger du ut det båndet du skal ha og legger det sånn du vil at det skal se ut. Du kan få kjøpt bånd på panduro eller andre hobbybutikker. Du trenger ca 60 cm til èn sløyfe.


Vi brukte denne til å feste båndene sammen, i steden for å bruke lim. Mamma sa det het vliselin ellernoe. Fås kjøpt på panduro til 29 ,-

Så legger du "vliselinen" mellom båndene..

..og stryker over.

Og gjør det samme med det siste båndet. Men du må klippe til "vliselinen" litt hvis båndet er litt tynnere, sånn som det er her.

Så er båndene ferdig.Så legger du båndet sånn..

..og knyter med hyssing. Men du må knyte litt strammere enn jeg har vist på bildet.

Så tar du et tynt bånd utenpå hyssingen. Husk å feste strikken med båndet før du limer, det glemte jeg første gangen..

Vi brukte limpistol, siden det var det eneste vi hadde.Så lar du den tørke. Også må du klippe sånne v'er nederst helt til slutt. Så er de ferdige!

Se så søt a!

Slik ble mine sløyfer. Ble veldig fornøyd, men syns den grønne ble finest.

Hva syns du om sløyfene? Hvem syns du var finest?

Stikkord:

HVORDAN FÅ LENGRE BLOGG.

24

Da har jeg endelig funnet ut hvordan man får lengre blogg! Jeg syns det var skikkelig irriterende at det kun var de ti siste innleggene som ble vist. Så, da tenkte jeg at jeg kunne dele dette med dere.


Du går inn på design - rediger - maler.


Så trykker du CTRL+F
Da vil det komme opp en søkeboks-ting, der skriver du inn <tag:entrylist limit="Da blir et felt markert gult.


Det eneste du trenger å gjøre da, er å endre det tallet til antall innlegg du vil at skal bli vist. Som du ser, har jeg valgt 20.

Jeg beklager hvis det er litt dårlig forklart. Jeg er veldig dårlig på sånt. Men jeg har gjort mitt beste. Hehe.
Var dette til hjelp?


Husk å melde deg på vurderingsrunden HER!

,